Groothandel

In 1989 werd ViaFrites bvba, groothandel aardappelen Viaene opgericht door Dries Viaene. Hij startte het aardappelschilbedrijf op met een halfmechanische opstelling. In de loop der jaren evolueerde het bedrijf tot een hoogwaardige productielijn die voldoet aan de hoogste normen qua kwaliteit en rendabiliteit. De modernste machines voor snij- en schraaptechnieken worden gebruikt om een topproduct aardappelen af te leveren.

Klanten

Er wordt voornamelijk verse friet en aardappelen rechtstreeks geleverd aan horeca, frituren, scholen, ocmw’s, ziekenhuizen, grootkeukens en allerhande collectiviteiten. ViaFrites, groothandel aardappelen, zorgt voor de stipte en correcte uitleveringen door middel van hun eigen koeltransport.  Bovendien wordt er bij ViaFrites ook geschild voor andere schilbedrijven en distributeurs van aardappelproducten. Door samenwerking met een professioneel kwaliteitsbureau voldoet ViaFrites aan de belangrijke HACCP en BRC normen.  De verschillende productie-eenheden beschikken allemaal over een HACCP-certificaat.

Milieu

ViaFrites is zich ook bewust van zijn omgeving en zoekt naar alle mogelijke manieren om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Zo wordt het gebruikte water, het afvalwater, gescheiden in een vaste en vloeibare substantie. De vaste substantie wordt verwerkt in veevoeders. De vloeibare substantie wordt door middel van decantatie en beluchting anaeroob gezuiverd. Vervolgens wordt het water door een rietveld en UV filtering verder gezuiverd zodat het herbruikbaar wordt.

Contacteer groothandel aardappelen Viafrites uit Meulebeke

ViaFrites is een gespecialiseerd schilbedrijf dat beschikt over een uniek assortiment verse aardappelproducten, afkomstig uit de meest gerenommeerde aardappelproductiebedrijven in België en Nederland.  De ongeschilde aardappelen worden bij aankomst in Meulebeke gesorteerd volgens kaliber.  Vervolgens worden ze getest op bak-, smaak- en kookkwaliteit om daarna geschild en versneden te worden volgens de gewenste vorm of maat.  Alle aardappelproducten worden vacuum verpakt of onder beschermende atmosfeer, standaard per 10kg, en koel bewaard. Er worden smaak- noch kleurstoffen of bewaarmiddelen toegevoegd.  Door haar marktpositie en jarenlange ervaring in geavanceerde kwaliteitscontrole, beschikt ViaFrites over de mogelijkheid om steeds topproducten aan te bieden.

Neem contact