Historiek

1989
Aardappelhandel Viaene bvba wordt opgestart door Dries Viaene. Landbouwerszoon tussen de aardappelen geboren.
De eerste manuele lijn heeft een capaciteit van 500 kg/u.
1992
Dries is zich van in het begin bewust van het milieu en zo wordt de eerste tank voor beluchting van het afvalwater geplaatst.
1995
Machinepark wordt vernieuwd waardoor productiecapaciteit stijgt.
2003
Dries Viaene participeert in een bedrijf dat maaltijden bereidt voor scholen.
2004
De onderneming Aardappelhandel Viaene bvba krijgt de nieuwe naam “ViaFrites”.
2005
Les bâtiments existants ont été étendus avec des nouveaux hangars pour le stockage de pommes de terre. La ligne de production a de nouveau été agrandie.
2012
Jeroen Demyttenaere, schoonzoon van Dries, stapt in het bedrijf.
2013
Productielijn wordt volledig vernieuwd en gemoderniseerd.
2014
Bouw van een aardappelloods voor kistenbewaring van 1.200 ton aardappelen.
Ook wordt de waterzuivering uitgebreid met UV- en RO-filtratie voor een hergebruik van 60%.
2015
Stijn Viaene, zoon van Dries, studeert af en werkt fulltime mee in het bedrijf.
2017
Huidige site wordt te klein en er worden plannen gemaakt voor de verhuis naar een nieuwe site in een industriegebied.
03/2018
De bouw op het industriegebied “Haandeput” wordt gestart.
10/2018
Na 7 maand bouwen wordt de productielijn opgestart op de nieuwe site en stoppen de activiteiten op de oude site in de Oude Vijfstraat. De hypermoderne productielijn zorgt ervoor dat we nog betere kwaliteit aardappelen bij onze klant kunnen leveren. Met de nieuwe waterzuivering kan er 80% van het afvalwater terug gerecupereerd worden.

Productie & kwaliteit

Sinds oktober 2018 is de nieuwe productielijn in dienst genomen. Het bouwen van loods en lijn in 7 maanden tijd was een hele uitdaging maar door ons te omringen met de beste constructeurs hebben we dit huzarenstuk tot een goed einde kunnen brengen. We beschikken over de modernste schiltechnieken om met behulp van artificiële intelligentie de aardappel zo zuinig mogelijk te schillen.
De betere telers worden uitgeselecteerd om ons van aardappelen te voorzien waardoor wij na de verschillende testen bij aankomst enkel de beste kwaliteit van aardappelen verwerken.
Hygiëne is 1 van de belangrijkste factoren om een goede houdbaarheid en kwaliteit van het product te garanderen. Dit is dan natuurlijk 1 van de belangrijkste pijlers binnen het bedrijf.
ViaFrites is een echt familiebedrijf. Samen met alle werknemers heeft deze familie een sterke passie voor de aardappel en al zijn nevenproducten. Daardoor kunnen wij perfect inspelen op de flexibiliteit, kwaliteit en stiptheid die de klant wenst.
Ten einde de voedselveiligheid optimaal te garanderen hebben wij een intern en extern controle-apparaat, waardoor en waarvoor we ook BRC gecertificeerd zijn. Zodat we tracering, infrastructuur, reiniging en ontsmetting, HACCP, personeel, kalibratie en temperatuursregistratie, analyses, ongediertebestrijding,… perfect onder controle te hebben. Om ons kwalitatief hoogstaand product perfect in vorm te houden, worden onze productieruimtes alleen voorzien van gezuiverde lucht in een overdruk systeem en gecontroleerde temperatuur zodat de koude ketting niet onderbroken wordt tot bij de klant.
Transport wordt voorzien door eigen koelwagens zodat de koude keten van het product niet onderbroken wordt. Dit komt de houdbaarheid en kwaliteit alleen maar ten goede.
ViaFrites is zich ook bewust van zijn omgeving en zoekt naar alle mogelijke manieren om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Nevenstromen zoals schillen en snippers worden gebruikt voor voeders.

Doelgroepen

Frituren en restaurants

Als er dan al een ultieme vereiste zou bestaan dan is het wel dat een frituur frieten nodig heeft. ViaFrites maakt er een erezaak van om de beste frieten een gans jaar te kunnen aanbieden. Wij hebben altijd een oplossing naar wens van de klant.

Foodservice

Wens je als grootkeuken voor uw klanten of patiënten enkel kwaliteitsvolle gerechten te kunnen voorschotelen? Dan kan ViaFrites u een totaalpakket aan aardappelproducten aanbieden om steeds die gewenste kwaliteit te halen.

Industrie

De vraag naar voorverpakte maaltijden groeit nog steeds en ViaFrites wil hierbij dan ook de partner zijn om u als verwerker van deze maaltijden bij te staan. Door steeds de gewenste kwaliteit en service te bieden als het gaat over geschilde/gegaarde aardappelproducten.

Retail

Ook in vele winkels kan je de producten van ViaFrites vinden, al dan niet verpakt onder private label. Ontdek ook het “BIO-segment” met voorgegaarde aardappelproducten.